לא מזמן כתבתי פוסט על צילום עיצוב פנים למתחילים. בפוסט ההוא התייחסתי לנושאים בסיסיים. היום רציתי לדבר על מספר נושאים מתקדמים.
הערה: השבוע צילמתי דירה עבור מעצבת פנים ויקי קרבצוב, ואני אשתמש בצילומים אלה להמחשות. ואם אתם מחפשים צלם מקצועי, אז אתם מוזמנים ליצור קשר.
תוכן עניינים
טיפים לצילום עיצוב פנים
אז בואו נתחיל עם הטיפים לצילום עיצוב פנים.
השתקפויות
כמעט בכל דירה יש טלוויזיה. בצילומים הטלוויזיה תתפקד כמראה. לפי דעתי ההשתקפות הזאת מסיחה את הדעת ולא תורמת. מעבר לכך, מאוד פשוט להוריד את ההשתקפות ורוב האנשים לא ישימו לב שנעשה משהו. הם רק ירגישו שהצילום יותר מקצועי. הנה דוגמה עם ההשתקפות ("לפני") וללא ההשתקפות ("אחרי"):
במיוחד בשירותים, עם כל הקרמיקה והזכוכית צריך להיזהר מההשתקפות. אם בצילום הבא הייתי מפעיל פלאש בצורה רגילה, היו רואים אותו בלפחות שלושה מקומות. לכן, או שתצלמו ללא פלאש או אם פלאש "בזהירות". הכוונה של "בזהירות" היא למשל למקם את ההשתקפויות כך שיהיה קל לרטש אותם אחר כך. וגם תמיד ניתן לחסום חלק מאור הפלאש בכדי להקטין את ההשתקפות.
לטיפים נוספים בנושא השתקפות ראה השתקפויות בצילום עיצוב פנים.
איזון לבן
תשימו לב לאיזון לבן (White Balance) כאשר אתם מצלמים. לגופי תאורה שונים יש איזון לבן שונה. גם האיזון הלבן של השמש ברוב המקרים שונה מזה של גופי התאורה. ולכן כאשר אתם מצלמים חללים גדולים אתם יכולים לקבל קירות בצבעים שונים. כך למשל הקיר שיותר קרוב לחלון יהיה כחול וקיר שרחוק מהחלון יהיה צהבהב. וזה גם המצב במקרה הבא: החלק של הסלון הקרוב אלינו לבן (לאור יום מהחלון ולפלאש יש את אותו האיזון לבן – 5500K), אבל התאורה במטבח שונה. ולכן המטבח נראה צהוב.
יש שני אפשרויות: 1. מספר פלאשים מסונכרנים או 2. לתקן בריטוש.
ריטוש
אולי אתם מקווים שהפעם לא תצטרכו לעשות עיבוד תמונה בפוטושופ, אבל למציאות יש תוכניות אחרות. וכך היה גם במקרה זה כאשר הגענו לחדר שינה. הזכוכית של אחד מגופי תאורה נשבר.
ולכן אין ברירה אלה לרטש. וזאת גם אחד המסקנות למי ששוכר צלם, תבדקו אם הצלם יודע לבצע ריטוש. ועדיף שהצלם עצמו יבצע את הריטוש מכיוון שהוא היה בדירה וזוכר את הצבעים האמיתיים.
לפרטים נוספים על עריכת צילומים ראו ריטוש תמונות.
בקרת גבולות
בקרת גבולות (יש כאלה שגם מכנים את זה כמשטרת גבולות) – הרעיון הוא מאוד פשוט, תנסו שלא יהיה לכם שום דבר בגבולות הפריים. בהרבה צילומי עיצוב פנים ניתן לראות משהו חתוך. למשל: בקצה התמונה ניתן לראות חצי כיסא, תמונה או ספא. למה זה בעייתי? ברגע שיש אובייקט חתוך, העין שלנו תרצה לראות את השאר ולכן מבטינו ינדוד אל מחוץ לתמונה. והמטרה של כל צילום היא הפוכה, אנו רוצים שאנשים יסתכלו על התמונה כמה שיותר זמן. נכון, לא תמיד יש אפשרות, אך ברוב המקרים ניתן לשנות זוית או פשוט להזיז את הכיסא.
הפרטים הקטנים
אל תזניחו את הפרטים. אחרי שצילמתם את כל החדרים, תשאירו לפחות חצי שעה לצילום הפרטים. צילומים אלה יכולים לשמש לא רק לאתר אלה גם כרקע למודעות או חומר פרסומי אחר.
וטיפ אחרון: אם יש לכם משהו בעל טקסטורה יפה, כמו למשל עבודת העץ למעלה, תמקמו את האור באחד הצדדים. בצילום שלמעלה מיקמתי את הפלאש בצד שמאל, מחוץ לפריים וקרוב לארון. כאשר האור בזוית כזו, יהיו הרבה צלליות וכך ניתן יהיה לראות את המרקם בצורה המיטבית.
אני מקווה שהטיפים של צילום עיצוב פנים למתקדמים יעזרו לכם, בין עם לצלם טוב יותר או לזהות את איכות הצילומים שאתם מקבלים.