ריטוש תמונות (עם דוגמאות)

האם תמיד מתבצע ריטוש תמונות? איזה סוגי ריטוש תמונה קיימים? מי כדאי שיבצע את הריטוש? נענה על שאלות אלה ונוספות.

תוכן עניינים

האם תמיד מתבצע ריטוש תמונות?

כן, גם אם אתם מצלמים אם הטלפון או המצלמה הכי פשוטה, תמיד מתבצע ריטוש תמונה. ישנם מספר פעולות שכל מצלמה מבצעת תמיד אחרי כל קליק. פעולות כגון: חידוד תמונה, הוספת ניגודיות, בחירת איזון לבן ואחרות מתבצעות תמיד וקובץ jpeg הוא תוצאה של הפעלת פעולות אלה.

איזה סוגי ריטוש תמונה קיימים?

ניתן לחלק את סוגי הריטוש לשניים: 1. ריטושים אוטומטיים ו-2. ריטושים ידניים.
כאשר מצלמים עם טלפון או כל מצלמה בתוכנית אוטומטית מתבצע הסוג הראשון. ואם למשל מוסיפים פילטרים של אינסטגרם אז מתבצע הסוג השני.

עוד דבר שכדאי להזכיר הוא שבמצלמות יותר מתקדמות יש אפשרות לצלם ב-RAW. צילום ב-RAW נותן לכם קבצים גולמיים שמכילים יותר מידע מקבצי jpeg) jpeg הם קבצי תמונה דחוסים). אבל לא ניתן להציג קבצי RAW ישירות. רק תוכנות עריכת תמונות מיוחדות יודעות לקרוא אותם. לכן, תמיד צריך לערוך אותם והתוצאה הסופית (ברוב המקרים) תהיה jpeg.

לכן כאשר אנשים שואלים אם התמונה עברה ריטוש, הם מתכוונים האם התמונה עברה ריטוש ידני.

מי כדאי שיבצע את הריטוש?

יש שני אפשרויות: הצלם בעצמו עושה את הריטוש או שהתמונות מועברות לריטוש למישהו אחר. האופציה הראשונה עדיפה מכיוון שהצלם היה שם ויודע איך הדברים נראו במציאות. כך למשל הוא ראה את הצבעים האמתיים (כמובן שזה לא משנה כאשר מדובר בצילומים אמנותיים). מעבר לכך, כאשר הצלם לקח את התמונה, הוא חשב על משהו (קומפוזיציה, אור, צבע מסוים, צורות מעניינות או כל דבר אחר) ואם הוא זה שיעשה את הריטוש הוא יוכל להדגיש את הדברים האלה.
אם אתם מחפשים צלם או מרטש תמונות מקצועי, אתם מוזמנים ליצור קשר.
ועכשיו אני אציג מספר עבודות ריטוש שלי.

ריטוש תמונות עיצוב פנים

לצורך ההדגמות, אני אשתמש בתמונות שעשיתי עבור מעצבת פנים ויקי קרבצוב.
את התמונה ההבאה לא אני צילמתי אבל אני ריטשתי. הבאתי אותה כי רציתי להראות שניתן גם לכסות מיטה בעת הצורך.

את הריטושים ניתן לחלק לשני קבוצות:

  • ריטושים כלליים – אלה הם ריטושים שמבוצעים על כל התמונה. למשל: הפיכת כל התמונה לבהירה יותר.
  • ריטושים מקומיים – ריטושים אלה מבוצעים רק על חלק מן הצילום. למשל: הבהרת אזור מסוים בתמונה או הורדת אלמנט לא רצוי מהתמונה.

הנה שני צילומים של דירה בתל אביב. הראשון הוא jpeg שעבר עיבוד אוטומטי.

והצילום השני הוא RAW שעבר עיבוד ידני והומר ל-jpeg :

כפי שניתן לראות הצילום למעלה עבר מספר התאמות. כמו כל הצילומים האחרים הוא עבר ריטושים כללים, כגון: איזון לבן, תיקון זוייות, ניגודיות, בהירות. אבל מעבר לכך הוא גם עבר ריטושים מקומיים, כגון: השתקפות הטלוויזיה, הורדת חוטי טלפון, לוח חשמל, dodge and burn ואחרים.

כאשר צילמתי את התמונה הבאה ראיתי את כל הקבלים והחפצים על השידה, אבל לא היה ניתן להוריד אותם. לכן הייתי צריך לנקות את השידה פעמיים (פעם אחד בצד שמאל ופעם שניה את ההשתקפות מימין).

באופן כללי, עדיף לעשות את הצילום "נכון" ולא לרטש אחר כך. אבל לא תמיד ניתן להזיז את כל הדברים אבל לפעמים פשוט אין ברירה. לפעמים נורות נשרפות, גופי התאורה נשברים או שבדיוק הייתה נזילה ויש סימנים על הקיר.

ולפעמים הלקוחות עדיין לא קנו את כל המוצרים.

כך למשל בצילום שלמעלה גופי התאורה החדשים לא הותקנו. אבל אחרי ביצוע מספר חשיפות (תאורה של המטבח ושל החדר האחורי), מיזוג וריטוש אנו קיבלנו את התוצאה הבאה:

לאור הדוגמה הקודמת, אני רוצה להזכיר שבריטוש תמונות לא תמיד מורידים דברים, אלא לפעמים מוסיפים. כך למשל אם יש קמין, אז למה לא להוסיף אש.

אם שי לכם שאלות בנושא ריטוש תמונות או שאתם רוצים לקבל הצעת מחיר, אתם מוזמנים ליצור קשר.

1 מחשבה על “ריטוש תמונות (עם דוגמאות)”

  1. פינגבאק: מה זה צילום עיצוב פנים? - עיצוב פנים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *