היום נענה על השאלה האם יש מקום לצילומי פנורמה בצילום עיצוב פנים? המשיכו לקרוא בכדי לראות את החסרונות והיתרונות של צילומי פנורמה.
הערה: במאמר אנו מדברים על צילומי פנורמה ולא צילומי 360.
לפני שנתחיל לדבר על פנורמה בצילום עיצוב פנים אציין שאם אתם מחפשים צלם מקצועי, אתם אתם מוזמנים ליצור קשר.
תוכן עניינים
פנורמה מול שימוש בעדשה רחבה בעיצוב פנים
השבוע צילמתי דירה עבור האדריכלית עינב רימון וכאשר עשינו תמונות ניסיון צילמתי בין השאר את שני התמונות הבאות:
צילום הפנורמה למעלה הוא תוצאה של מיזוג של 4 תמונות. כל התמונות נעשו ב- manual mode (של המצלמה ושל הפלאש) עם העדשה על אורך המוקד 28mm (אני משתמש במצלמת פול פריים).
והנה צילום מאותו המקום עם עדשה רחבה (14mm):
ההבדלים בין עדשות באורך מוקד שונה
אחרי שראינו את שני התמונות בואו נדבר על השוני בניהם. קודם כל ניתן לראות שבעזרת עדשה רחבה אני תפסתי יותר. אבל בפועל זה לא משנה מכיוון שתמיד ניתן לעשות פנורמה רחבה יותר. מה שכן משנה זה העיוות שעדשות רחבות יוצרות. אני לא מדבר על barrel distortion (המצלמה הייתה אנכית לרצפה בזמן הצילום וכל האנכים יושרו בתוכנה) אלה על עיוות המרחק. בעדשות רחבות מה שיותר קרוב למצלמה נראה גדול יותר ממה שהוא באמת ומה שיותר רחוק נראה קטן יותר ממה שהוא באמת.
בשני המקרים רואים את קצה של ידיות הכורסאות ואחר כך את השולחנות. תשוו את גודל השולחנות בין שני התמונות ותראו שבצילום שנעשה עם העדשה הרחבה השולחנות הרבה יותר קטנים. אותו הדבר נכון לגבי כל החפצים שנמצאים בחדר.
אז מה עדיף? ובכן, במצב האידאלי יהיה לכם מספיק מקום כדי ללכת אחורה ולצלם מבלי להשתמש בעדשה רחבה או שתשתמשו בעיוות לצרכים שלכם. כלומר אם אתם רוצים להדגיש משהו אז תדאגו שהוא יהיה קרוב למצלמה ואם אתם רוצים להקטין משהו אז תשימו אותו יותר רחוק מהמצלמה.
מה יותר טבעי לעין? אומרים שאורך המוקד הטבעי לעין, כלומר שמראה את הדברים כמו שהעין האנושית רואה אותם הוא 50mm. לכן פנורמה שנעשית עם עדשה פחות רחבה תיתן תוצאה יותר קרובה למה שהעין האנושית רואה.
יתרונות וחסרונות של שימוש בפנורמה
אם התוצאה יותר טבעית, אז למה לא לעשות פנורמות תמיד? ובכן, יש מספר חסרונות לצילום פנורמה. קודם כל הצילום עצמו לוקח יותר זמן. שנית גם הריטוש לוקח יותר זמן. והחיסרון הכי גדול הוא שאף אחד לא מבטיח את התוצאה. אם תסתכלו מקרוב על הפנורמה שהצגתי למעלה תראו שפוטושופ לא הצליח למזג את ארבעת הפריימים (במיוחד בולט הקו שמחבר את הקיר והתקרה בצד שמאל) וזאת למרות שכל הצילומים נעשו על חצובה עם הזזה בקו אופקי בלבד.
אז האם יש מקום לפנורמות בצילום עיצוב פנים? כן, ניתן לעשות פנורמות מידי פעם, אבל כתוספת בלבד. מכיוון שמיזוג מוצלח לא מובטח, צילום עם עדשה רחבה הוא הכרחי. ואם רוצים תוספת, אז ניתן לעשות פנורמה.
טיפ: אם יש לכם מרחב ואתם יכולים להתרחק אז תתרחקו ותעשו zoom in או תחליפו לעדשה בעלת אורך מוקד גדול יותר. ע"י שימוש בטריק זה תקטינו או גודל העיוות. דוגמא לצילום זה ניתן לראות בפוסט עדשה לצילום עיצוב פנים.
מה הצילום שבסוף העברתי ללקוחה? כפי שציינתי הצילומים למעלה היו תמונות ניסיון. בשלב ההוא עוד לא סידרנו את הדברים במרפסת. אבל אחרי ביצוע הצילומים ההם ראינו שהקיר שמשמאל לטלוויזיה ריק ולכן הוספנו לשם עציץ. וזאת התוצאה הסופית:
אני מקווה שהנושא של פנורמה בצילום עיצוב פנים הפך לברור יותר ואם יש לכם שאלות או הערות אתם מוזמנים לפנות אלי או להשאיר תגובה למטה.