צילום שחור לבן בצילום אדריכלי ועיצוב פנים

היום נדבר על צילום שחור לבן בצילום אדריכלי ועיצוב פנים ובז'אנרים אחרים. נענה על שאלות: האם יש מקום לצילום שחור לבן? ומתי לבחור בסגנון זה?

לפני שניגש לנושא, אציין שאם אתם מחפשים צלם או מרטש תמונות מקצועי, אתם מוזמנים ליצור קשר

תוכן עניינים

האם יש מקום לצילום שחור לבן בצילום אדריכלי ועיצוב פנים?

כן. משתמשים בצילומי שחור לבן גם כדי להראות עבודות אדריכלות ועיצוב פנים. אבל משתמשים לעתים די רחוקות ופרקטיקה זו יותר נפוצה בצילומי אדריכלות. מדוע? בואו נתחיל משאלה יותר בסיסית והיא:

מתי כדאי לעושות צילום שחור לבן?

יש הרבה סיבות בגללם אנשים מעדיפים שחור לבן. אלה הם יכולות להיות סיבות פסיכולוגיות כגון הרגש או מצב הרוח שהצלם מנסה להעביר. זה יכול להיות בגלל נוסטלגיה. ולפעמים זה בגלל סיבות רפואיות (למשל הצלם או קהל היעד עיוור צבעים). ומידי פעם ממירים לשחור לבן מכיוון שמזג אויר לא שיתף פעולה (למשל שחור לבן נפוץ בצילומי מזג אויר גשום).

אבל אני רציתי היום להתמקד בסיבה אחרת. מה יש בצילום צבע שאין בצילום שחור לבן? הצבע כמובן. כלומר בצילום שחור לבן יש אלמנט אחד פחות. מה שאומר ששאר האלמנטים בצילום מקבלים יותר משקל. לכן אם הצבע לא חשוב, ניתן להוריד אותו בכדי להדגיש את הדברים שיותר חשובים. כך למשל בצילום אדריכלי נוכל להדגיש את צורת המבנה (shape) או תבניות (pattern) שיש בבניין.

דוגמאות

מתוך צילומי וילה עבור עידן מרדכי:

צבע
שחור לבן

בדוגמא זו השחור לבן עובד פחות טוב אבל הנה צילום שלי מגן לאומי מבצר יחיעם:

בצילום שלמעלה אין הרבה צבע ואם אנחנו רוצים להדגיש את צורת המבנה עצמו נוכל להמיר לשחור לבן. וזאת התוצאה:

בספארי רמת גן:

גם במקרה זה העדפתי את השחור לבן מכיוון שהוא נותן יותר דגש על הנושא, משפחת הפילים:

והנה צילום שלי מלונדון:

המרה לשחור לבן במקרה זה עוזרים להתמקד בנושא התמונה מכיוון שללא הצבע הבניין המודרני (בתוכו אני עומד) והשמיים הופכים ללא מעניינים.

הערה: למרות שרשמתי צילום שחור לבן, בפועל הפרקטיקה המומלצת היא צילום רגיל (צבע) והמרה לשחור לבן בזמן העריכה במחשב. כך יש יותר שליטה על התוצאה המתקבלת.

מקרים נוספים של שחור לבן

עד כה דיברנו על מצב אידאלי, מצב בו הצילום נעשה בצורה מקצועית. אבל לפעמים ממירים לשחור לבן כדי לחפות על טעות שנעשתה הזמן הצילום. לדוגמה: בצילום עיצוב פנים לא תמיד פשוט לקבל את הצבעים האמתיים. כאשר בחלל יש חלון ומספר נורות שלכל אחד מהן יש טמפרטורת אור שונה, איזון הלבן לא יהיה נכון (אלה אם מכבים את כל הנורות או משתמשים בתאורה מלאכותית, כגון פלאשים שכולם מכויילים ל-5000K). וכך קיר לבן יכול להיות כחול בצד אחד, לבן באמצע וצהוב בצד אחר. במצב זה, אם רוצים לתקן אז מבצעים ריטוש ידני או ממירים לשחור לבן.

Selective Color

עד עכשיו דיברנו על שחור לבן מלא. אבל בהקשר זה הייתי רוצה להזכיר גם selective color.

מה זה selective color?

זהו מצב בו מורידים את כל הצבעים מתמונה חוץ מצבע אחד או צבע של אובייקט אחד. ע"י שימוש בטכניקה זו אנו גורמים לאובייקט להיות בולט. הנה דוגמה לצילום בו הורדתי את כל הצבעים חוץ מהצבע של הדגל:

הנה דוגמה לצילום משרדים שעשיתי עבור עידן מרדכי:

במשרד יש אלמנטים עם צבעים משלימים (צהוב וכחול), ורציתי להדגיש את הצבעים. לכן בנוסף לצילומים הרגילים, ביצעתי עיבוד selective color המדגיש את הצבעים הללו.

אגב, בתמונה למעלה יש דמות מרוחה. האם אתם מעדיפים צילומים עם אנשים או בלי? כתבתי מאמר בנושא ניתן למצוא אותו כאן: צילום עיצוב פנים וחיות מחמד/אנשים.

אני מקווה שהנושא של צילום שחור לבן בצילום אדריכלי ועיצוב פנים הפך לברור יותר ואם יש לכם שאלות או הערות אתם מוזמנים ליצור קשר או להשאיר תגובה למטה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *